Injectarea cu acid hialuronic

Imbatrinirea este un proces fiziologic influentat de factori externi (soare, fumat, alcool, stres, sedentarism, lipsa somnului, hidratare, frig),  afectiuni interne, menopauza si factorul genetic.

Pentru imbunatatirea aspectului se pot efectua diverse proceduri estetice, una dintre cele mai cunoscute fiind injectarea de acid hialuronic. Acidul hialuronic este o substanta prezenta in mod normal la nivelul dermului, dar care se diminueaza odata cu inaintarea in varsta. Ameliorarea ridurilor cu acid hialuronic este o metoda minim invaziva care confera un aspect natural al fetei.

Cum se efectueaza procedura?

Injectarea acidului hialuronic este o metoda minim invaziva, usor dureroasa, care are drept scop reducerea ridurilor. Pentru cresterea confortului pacientei se poate aplica crema anestezica inainte de injectare. Injectarea se face cu un ac fin sau cu canula atraumatica. Acidul hialuronic se poate injecta atat la nivelul fetei, buzelor, cat si a gatului, decolteului, mainilor.

Care sunt efectele adverse?

Imediat dupa injectare apare un usor edem (umflarea zonei), eritem, uneori echimoze, dar care dispar in cateva zile. Mai rar pot aparea infectii bacteriene, herpetice, granuloame etc. 

Cand apare rezultatul si cat se mentine efectul?

Rezultatul este vizibil imediat dupa injectare, iar efectele substantei se mentin pe o perioada de 6-12 sau chiar 18  luni, in functie de tipul substantei injectate, dar si de metabolismul pacientului.

Ce trebuie sa fac inainte de injectare?

Cu 14 zile anterior injectarii se evita administrarea anumitor medicamente (aspirina, ibuprofen, vitamina C / E, ulei de peste, ginko biloba), interventii stomatologice. Cu 2 zile anterior injectarii se evita consumul de alcool, se intrerup anticoagulantele.

Care sunt recomandarile postinjectare?

Post injectare se evita consumul de alcool, fructe de mare, usturoi, ghimbir,  sportul, proceduri stomatologice, expunerea la temperaturi extreme (soare, frig, sauna) pana la 14 zile. 

Procedura trebuie precedata de o consultatie pentru stabilirea planului de tratament.