Dermatologie estetică

Toate procedurile estetice sunt precedate de o consultatie. Aşteptările trebuie să fie realiste, luând în considerare că orice intervenţie implică o perioadă de recuperare, vânătăi, edem, disconfort postprocedura, riscurile intervenţiei. Există un timp stabilit şi necesar pentru vindecare în funcţie de procedura pe care urmează să o efectuaţi. O parte importantă a conversaţiei pregătitoare se referă la medicamente pe care le luaţi frecvent: aspirină, vitamine, minerale, hormone, medicaţie naturistă, pentru că toate aceste produse pot interfera cu coagularea . Aspirina, medicamentele anticoagulante, implantul dentar sunt strict interzise cu minim o săptămână înainte de intervenţie.

Servicii

Ce este dermapenul?

Dermapenul este un dispozitiv sub formă de stilou cu ace fine, de unică folosinţă care are la bază capacitatea de regenerare a pielii şi producerea unor fibre noi de colagen şi elastină. Fibrele noi de colagen sunt produse atât de acţiunea mecanică, cât şi prin substanţele care se aplică pe piele în timpul procedurii. Profunzimea acelor este reglată în funcţie de zona tratată.

Află mai multe

Peelingul chimic este o procedură nechirurgicală în care se aplică pe piele o soluţie pe bază de acizi, în concentraţii variabile în funcţie de patologia care este tratată şi de efectul dorit. Substanţele chimice aplicate regenerează pielea prin îndepărtarea celulelor moarte de la suprafaţa pielii (exfoliere) şi stimulează producţia de neocolagen în profunzime.

Află mai multe

Mezoterapia injectabilă este o metodă des utilizată în dermatologie pentru: ameliorarea ridurilor, îmbunătăţirea aspectului pielii, ameliorarea cicatricilor, tratarea căderii părului (alopecie), tratarea vergeturilor. Mezoterapia necesită mai multe şedinţe la intervale variabile de timp. Această procedură se efectuează cu anestezie locală, astfel încât durerea percepută de pacient să fie minimă.

Toxina botulinică tip A este o neurotoxină ce inhibă eliberarea de acetilcolină la nivelul joncţiunii neuromusculare determinând o paralizie funcţională sau o slăbiciune musculară tranzitorie, efectul fiind de corectare a ridurilor dinamice datorită blocării temporare a contracţiei musculare. Procedura este foarte utilizată în medicina estetică datorită efectelor favorabile şi uşurinţei administrării; riscurile de apariţie a complicaţiilor sunt minime, în condiţiile în care procedura se efectuează corect (mici echimoze, edem şi roşeaţă uşoară la locul injectării). Pe lângă corecţia ridurilor, toxina botulinică se utilizează în tratamentul hiperhidrozei fiind o procedură eficientă, ce îmbunătăţeşte semnificativ calitatea vieţii pacienţilor cu aceste afecţiuni. Injectarea este nedureroasă, nu lăsa semne, efectele fiind vizibile după 4-7 zile având un maxim la 14 zile. Dozele şi schema de injectare sunt stabilite de medic în funcţie de aspectul feţei, vârsta pacientului. Durata efectului clinic variază între 4 şi 6 luni. Dacă nu se mai injectează, ridurile nu se accentuează; se revine la aspectul dinainte de injectare. Nu se obţine dependenţă de toxină. Injectarea de toxină botulinică se asociază frecvent cu injectarea de acid hialuronic, PRP, sau cu alte proceduri dermato cosmetice.

Care sunt indicaţiile PRP-ului?

PRP (Platelet-Rich Plasma) cunoscut şi ca tehnica Vampir sau tehnica Dracula este o metodă frecvent folosită pentru rejuvenare, reducerea ridurilor, cearcănelor, cicatricilor, vergeturilor, îmbunătăţirea calităţii pielii dar şi în tratarea alopeciei (androgenetice, efluvium telogen şi a altor tipuri de alopecie). Se poate folosi pe faţă, mâini, decolteu, zona perioculară, scalp. În aceeaşi şedinţă se poate asocia cu acid hilauronic, dermapen.

Află mai multe